Závitky zo pstruha plnené šampiňónmi

40min

Príprava pokrmu

Filety zo pstruha necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a okoreníme. Na masle osmažíme cibuľku, pridáme časť šampiňónov pokrájaných nadrobno a dochutíme petržlenovou vňaťou. Z filiet vytvoríme závitky, ktoré naplníme šampiňónovou zmesou. Spojíme špajdľou, vložíme do pekáča a pečieme na masle v rúre predhriatej na 160 °C cca 20 – 30 minút.

Zvyšok šampiňónov orestujeme s cibuľkou na masle, osolíme, okoreníme, pridáme šalviu a zalejeme smotanou. Krátko povaríme a do mierne vychladnutej omáčky pridáme nakrájané rajčiny.

Ryby servírujeme s omáčkou a čerstvou bagetou.

suroviny

  • 400 g Pstruha – filety s kožou Nowaco
  • 350 g Šampiňónov krájaných Nowaco
  • 2 cibule
  • 4 rajčiny
  • smotana na varenie
  • 3-4 lyžice masla
  • šalvia
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie

Produkty použité v tomto recepte

Šampiňóny plátky 350 g