Zapečený pstruh s batátmi

1h0min

Príprava pokrmu

Pstruha Nowaco očistíme a osušíme. Dovnútra dáme tymián, pár plátkov citróna, kúsok masla, osolíme a okoreníme. Batáty nakrájame na hrubšie hranolky – cca 1 cm. Premiešame ich v miske s olejom a soľou. Pečieme v predhriatej rúre pri 185 ° C cca 15-20 minút.

Pstruha Nowaco restujeme pár minút na panvici s trochou oleja z oboch strán. Potom ho vložíme do rúry na cca 6-7 minút. Medzitým si pripravíme dip. V mise pomocou metličky vyšľaháme žĺtky, horčicu, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Za stáleho miešame pridávame po kvapkách pomaly olej, kým zmes nezačne hustnúť. Dochutíme údenou paprikou. Podávame spoločne s batátovými hranolčekmi a pstruhom Nowaco.

suroviny

  • 2 porcie, 60 minút
  • 1 balenie pstruha Nowaco
  • 4 batáty
  • 60 g masla
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • citrón
  • 4 žĺtky
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • slnečnicový olej
  • údená paprika

Produkty použité v tomto recepte

Pstruh pitvaný s hlavou 500 g