Zapečený losos s granátovým jablkom, feniklom a pomarančom

30min

Príprava pokrmu

Lososa Nowaco dáme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme a okoreníme.

V hrnci zmiešame šťavu z granátového jablka, cukor, pomarančovú šťavu a kôru a zvaríme do konzistencie sirupu. Týmto sirupom potrieme lososa Nowaco a pečieme v predhriatej rúre pri 150 °C cca 30–35 minút. V miske zmiešame olivový olej, soľ, korenie, 2 lyžice sirupu a citrónovú šťavu. Šalát little gem a radicchio rozoberieme na listy, fenikel nakrájame na tenké plátky, cherry paradajky rozpolíme, reďkovky nakrájame na štvrtiny a jarnú cibuľku nakrájame na väčšie kusy. Šalát zmiešame s dresingom a granátovými zrniečkami. Servírujeme s upečeným lososom.

suroviny

  • Počet porcií: 2
  • 2 filety lososa Nowaco
  • soľ
  • korenie
  • 2 hrnčeky šťavy z granátového jablka
  • 1/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1/4 hrnčeka pomarančovej šťavy
  • kôra z jedného pomaranča
  • hrsť granátových zrniečok
  • hrsť jarnej cibuľky
  • 1 väčší fenikel
  • 2 šaláty little gem
  • 1 šalát radicchio
  • hrsť cherry paradajok
  • 4 reďkovky
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • lyžice citrónovej šťavy

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g