Vianočná rybia polievka z filé

kategórie:

1h30min

Príprava pokrmu

Filé z Aljašky varíme v osolenej vode spoločne s novým korením, čiernym korením, bobkovým listom, jednou mrkvou, cibuľou, zelerom a jednou petržlenom cca 15 minút. Po uvarení precedíme. Na masle orestujeme najemno nakrájanú šalotku. Mrkvu a petržlen nastrúhame nahrubo a prihodíme k šalotke. Pridáme múku a urobíme zápražku. Zalejeme rybím vývarom, smotanou a ochutíme štipkou muškátového orieška. Povaríme cca 5 minút. Rožok nakrájame na kocky, dáme na plech a pečieme pri 150 ° C dozlatista na krutóny do polievky.

suroviny

  • 4 porcie, 90 minút
  • 400 g Nowaco Filé z Aljašky
  • 800 ml vody
  • 5 guličiek nového korenia
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 šalotka
  • 2 bobkové listy
  • štipka muškátového orieška
  • soľ
  • 1 rožok
  • 1/4 zeleru
  • 2 petržlenu
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 5 guličiek korenia
  • 100 ml smotany na varenie

Produkty použité v tomto recepte

Filé NOWACO 400 g