Treska so sladkými strukmi

35min

Príprava pokrmu

Struky nakrájame zošikma na cca 1 cm kúsky. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V širokom hrnci rozpustíme maslo a krátko na ňom osmažíme mrkvu. Okoreníme, osolíme a cca 2 minúty podusíme aj so strukmi. Podlejeme rybím základom a pri strednej teplote necháme tekutinu odpariť asi o 1/3. Pridáme smotanu a všetko necháme povariť ešte asi 10 minút. Škrob rozmiešame v troche vody a prilejeme do základu. Necháme prejsť varom.

Rybu nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a primiešame k zeleninovej zmesi. Pod pokrývkou povaríme ešte asi 5 minút.

suroviny

  • 500 g Tresky tmavej Nowaco
  • 250 g sladkých hráškových strukov
  • 250 g mrkvy
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • čerstvé mleté biele korenie
  • 0,4 l rybieho základu
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžička škrobovej múčky
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

Produkty použité v tomto recepte

Treska sviečková 400 g