Tekvicové rizoto s filé NOWACO

45min

Príprava pokrmu

Tekvicu očistíme a zbavíme semien. Polovicu tekvice rozmixujeme na pyré a druhú polovicu nakrájame na menšie kocky. Šalotku a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme na olivovom oleji spoločne s nakrájanou tekvicou. Po chvíli pridáme suchú ryžu, zalejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme. Po odparení vína pomaly prilievame vývar a varíme do zmäknutia ryže.

Nakoniec do ryže primiešame tekvicové pyré, maslo, parmezán, tymián a môžeme servírovať. Navrch položíme filé z Aljašky Nowaco, ktoré sme predným opiekli z oboch strán na masle.

suroviny

  • 2 porcie, 45 minút
  • 1 balenie Filé z Aljašky Nowaco
  • 1 menšia tekvica hokaido
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 g ryže arborio
  • 70 ml bieleho vína
  • 0.7 l zeleninového vývaru
  • 50 g masla + na pečenie
  • 30 g parmezánu
  • Soľ, tymián, korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Produkty použité v tomto recepte

Filé NOWACO 400 g