Mäso očistíme od blán a tuku. Nožom mäso poprepichujeme, prešpikujeme slaninami a zviažeme kuchynským povrázkom do valčeka. Osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky. Mäso sprudka opečieme na masle v hrnci zo všetkých strán a preložíme do pekáča. Do výpeku dáme zeleninu pod sviečkovú, cibuľu, cukor, 100 ml vývaru, ocot, horčicu a chvíľu povaríme. Potom všetko vložíme do pekáča k mäsu. Pridáme korenie a prikryjeme alobalom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
Mäso vždy zhruba po 30 minútach podlievame a otáčame. Po upečení rozmixujeme všetku zeleninu dohladka. Vlejeme smotanu a chvíľu povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Rožky nakrájame na kocky a orestujeme na sucho na panvici. Z bielkov ušľaháme sneh. Opečené rožky zalejeme mliekom a rozšľahanými žĺtkami. Ochutíme soľou, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou. Vmiešame múku a sneh. Tvarujeme knedle, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vriacej vode 20 minút. Z mäsa odstránime špagát, z knedlí fóliu a nakrájame na plátky. Podávame preliate omáčkou.
Bidfood Slovakia s.r.o
Piešťanská 2321/71
Nové Mesto nad Váhom
915 01