Šalát z fazuľových strukov s brokolicou, orechmi a parmezánom

30min

Príprava pokrmu

Brokolicu rozoberieme na ružičky a sparíme v osolenej vriacej vode cca 2 minúty. Potom ihneď zalejeme studenou vodou. Šalotku nakrájame na jemné prúžky a namočíme do ľadovej vody s octom na cca 10 minút. Lieskové oriešky opražíme na suchej panvici. Fazuľové struky Nowaco orestujeme na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. V malej miske zmiešame zvyšok olivového oleja, citrónovú šťavu, dochutíme soľou a cukrom. Fazuľové struky Nowaco, brokolicu, šalotku, oriešky, petržlen a kapary zmiešame s dresingom a posypeme parmezánom.

suroviny

  • Počet porcií: 2
  • 1 balenie fazuľových strukov Nowaco
  • ½ brokolica
  • 2 šalotky
  • hrsť lieskových orieškov
  • parmezán
  • listy petržlenu
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica malých kapar

Produkty použité v tomto recepte

Fazuľové struky rezané 350 g