Filety z morskej šťuky Nowaco rozmixujeme, pridáme mlieko, solamyl, 1 lyžicu múky, bielok, muškátový oriešok, biele korenie, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame. Zmes necháme cca 30 min odležať v chladničke. Medzitým si v osolenej vode uvaríme zemiaky. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na väčšie kusy. Z mletej ryby vytvarujeme guličku, ktorú hodíme do vriacej osolenej vody. Guličky sú hotové vo chvíli, kedy začnú plávať na povrchu. V hrnci rozpustíme maslo a zmiešame ho so zvyškom múky. Restujeme na miernom ohni cca 5-6 minút. Za stáleho miešania prilejeme vývar a privedieme do varu. Potom pridáme nasekaný kôpor, smotanu, dochutíme soľou a paprikou. Zemiaky orestujeme na oleji a môžeme servírovať.