Rizoto so šampiňónmi a špenátom

45min

Príprava pokrmu

V hlbšej panvici rozohrejeme maslo a do mäkka osmažíme cibuľu a cesnak (cca 3 minúty). Pridáme šampiňóny a cca 1 minútu restujeme. Vsypeme ryžu, necháme chvíľku restovať, pridáme víno a počkáme kým sa odparí. Potom pridáme jednu naberačku hríbového a jednu naberačku hydinového vývaru. Zamiešame, pridáme špenát a na miernom ohni varíme do chvíle, kým bude ryža al dente (mäkká, ale pevná). Podľa potreby pridávame zvyšok vývaru.

Podávame s nastrúhaným parmezánom.

suroviny

  • 250 g Šampiňónov krájaných Nowaco
  • 100 g Listového špenátu Nowaco
  • 200 g ryže carnaroli alebo arborio
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa na jemno nasekaná
  • 1 strúčik cesnaku na plátky
  • 100 ml bieleho vína
  • 750 ml hydinového vývaru
  • 150 ml vývaru zo sušených húb
  • nastrúhaný parmezán

Produkty použité v tomto recepte

Šampiňóny plátky 350 g

Špenát listový 400 g