Žltú, červenú a zelenú papriku opečieme takmer do čierna v rúre pri cca 220 °C. Po upečení vložíme papriku do misy, zabalíme potravinovou fóliou a necháme cca 15–20 minút zapariť. Šupku zľahka odstránime pod tečúcou vodou. Olúpané papriky nakrájame na čo najmenšie kocky a zmiešame ich s jemne nakrájanou jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Prilejeme olivový olej a dochutíme soľou a korením. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.
Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Prepasírujeme zemiaky a cca 2–3 minúty šľaháme. Do vyšľahaných zemiakov pomaly pridávame horúcu smotanu s mliekom a 200 g masla av prípade potreby dosolíme. Pór nakrájame na cca pol centimetrové krúžky a orestujeme.
Filety zo pstruha s kožou Nowaco opláchneme a osušíme. Pečieme na rozpálenej panvici kožou dole cca na 2–3 minúty. Potom filety otočíme, stlmíme oheň a pridáme zvyšok masla a tymián. Dochutíme soľou, korením a maslom. Filety zo pstruha Nowaco podávame preliate paprikovou salsou a zemiakovým pyré s opečeným pórom.
Bidfood Slovakia s.r.o
Piešťanská 2321/71
Nové Mesto nad Váhom
915 01