Pstruh s paprikovou salsou, zemiakovým pyré a pórom

40min

Príprava pokrmu

Žltú, červenú a zelenú papriku opečieme takmer do čierna v rúre pri cca 220 °C. Po upečení vložíme papriku do misy, zabalíme potravinovou fóliou a necháme cca 15–20 minút zapariť. Šupku zľahka odstránime pod tečúcou vodou. Olúpané papriky nakrájame na čo najmenšie kocky a zmiešame ich s jemne nakrájanou jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Prilejeme olivový olej a dochutíme soľou a korením. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.

Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Prepasírujeme zemiaky a cca 2–3 minúty šľaháme. Do vyšľahaných zemiakov pomaly pridávame horúcu smotanu s mliekom a 200 g masla av prípade potreby dosolíme. Pór nakrájame na cca pol centimetrové krúžky a orestujeme.

Filety zo pstruha s kožou Nowaco opláchneme a osušíme. Pečieme na rozpálenej panvici kožou dole cca na 2–3 minúty. Potom filety otočíme, stlmíme oheň a pridáme zvyšok masla a tymián. Dochutíme soľou, korením a maslom. Filety zo pstruha Nowaco podávame preliate paprikovou salsou a zemiakovým pyré s opečeným pórom.

suroviny

  • 2 porcie, 40 minút
  • 4 filety zo pstruha s kožou Nowaco
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 jarná cibuľka
  • 60 ml olivového oleja
  • petržlen
  • 1/2 citróna
  • 1 pór
  • 0,5 kg zemiakov
  • 50 ml mlieka
  • 250 g masla
  • soľ
  • korenie
  • tymián

Produkty použité v tomto recepte

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.