Pstruh s mandľami, zemiakmi, kapary a ružičkovým kelom

30min

Príprava pokrmu

Zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Cesnak nakrájame na tenké plátky a restujeme na panvici s olivovým olejom spolu s mandľami dozlatista. Pridáme kapary, biele víno a maslo. Ružičkový kel a zemiaky rozkrojíme napoly, osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Pstruha Nowaco osolíme a opekáme na panvici s olivovým olejom zo všetkých strán dozlatista. Servírujeme so zeleninou, maslovou emulziou s kapary a nasekanou petržlenovou vňaťou.

suroviny

  • 2 porcie, 30 minút
  • 1 balenie Pstruh Nowaco
  • 3 lyžice mandľových plátkov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kapary
  • 50 g masla + na opekanie
  • 1.5 dcl bieleho vína
  • 200 g ružičkového kelu
  • 200 g grenaille zemiakov
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť petržlenu

Produkty použité v tomto recepte

Pstruh pitvaný s hlavou 500 g