Pečený pstruh s fenyklom

40min

Príprava pokrmu

Pstruha Nowaco osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pstruha orestujeme kožou dole. Akonáhle bude koža chrumkavá, pridáme maslo a tymián. Pstruha pri pečení polievame maslom. Jeden fenikel nakrájame na plátky a začneme restovať na zmesi olivového oleja a masla. Osolíme, okoreníme. Pridáme feniklové semienka, nastrúhanú pomarančovú kôru a trochu pomarančovej šťavy.

Po zhruba jednej minúte varenia vyberieme fenikel a z pomarančovej šťavy a masla urobíme emulziu. Z druhého feniklu urobíme šalát. Olivový olej zmiešame so šťavou z citróna, zvyšného pomaranča, osolíme a okoreníme, Fenikel nakrájame na čo najtenšie plátky a zalejeme dresingom. Podávame s pečeným pstruhom Nowaco preliatym pomarančovou emulziou a feniklom.

suroviny

  • 2 porcie, 40 minút
  • 1 balenie 450 g pstruha Nowaco
  • 2 fenikly
  • 1 pomaranč
  • 1 citrón
  • čerstvý tymián
  • 150 g masla
  • olivový olej
  • feniklové semienka
  • soľ a korenie

Produkty použité v tomto recepte

Pstruh pitvaný s hlavou 500 g