Pečená treska na cesnaku s tymiánom

40min

Príprava pokrmu

Tresku rozmrazíme pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Rúru predhrejeme na 200°C. Tresku vložíme do zapekacej misy, osolíme a jemne okoreníme. Vložíme citrón pokrájaný na kolieska, neočistené strúčiky cesnaku a posypeme tymiánom.

Pečieme cca 25 minút. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou s olivovým olejom.

Tip na prílohu: Ako prílohu odporúčame napr. americké zemiaky.

suroviny

  • 400 g Tresky sviečkovej Nowaco
  • 750 g Amerických zemiakov Nowaco
  • citrón a citrónová šťava
  • cesnak
  • olivový olej
  • tymián
  • soľ
  • čierne korenie

Produkty použité v tomto recepte

Treska sviečková 400 g

Americké zemiaky so šupkou 750 g