Malinová štóla

1h40min

Príprava pokrmu

Rúru predhrejeme na 160 °C. V miske dohladka vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor. Potom po jednom pridávame vajcia a opäť dôkladne zapracujeme do masla. Do druhej misy preosejeme cez sitko hladkú aj polohrubú múku a zmiešame s kypriacim práškom. Túto zmes postupne pridávame k maslovej zmesi, nakoniec prilejeme mlieko a vsypeme polovicu malín poprášených múkou.

Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Navrch dáme druhú polovicu malín poprášených múkou a pečieme cca 1 hodinu. Štóla bude hotová vo chvíli, keď do nej zapichneme špajľu a cesto sa nebude lepiť.

Po vychladnutí ozdobíme vyšľahanou smotanou.

suroviny

  • 200 g Malín Nowaco
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • 4 vajcia
  • 140 g hladkej múky
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 240 ml polotučného mlieka
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • smotana na šľahanie

Produkty použité v tomto recepte

Maliny 200 g