Makrela s batátovým pyré, hráškom a sušenými paradajkami

kategórie:

45min

Príprava pokrmu

Olúpané batáty uvaríme do mäkka. V hrnci ohrejeme mlieko s maslom. Z uvarených batátov, mlieka a masla pomocou kuchynského robota pripravíme pyré. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Makrelu Nowaco osušíme z oboch strán a orestujeme na olivovom oleji cca 4 minúty z každej strany. Nakoniec pridáme tymian. Hrášok Nowaco sparíme v osolenej vode. Sušené paradajky nakrájame na prúžky. Na tanier dáme batátové pyré, naň položíme makrelu Nowaco a okolo posypeme hráškom Nowaco a sušenými paradajkami.

suroviny

  • 2 makrely Nowaco
  • 3 veľké batáty
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • soľ, korenie
  • hrsť mrazeného hrášku Nowaco
  • hrsť sušených paradajok
  • pár vetvičiek tymiánu
  • 1 lyžica olivového oleja

Produkty použité v tomto recepte

Makrela 900 g

Hrášok 350 g