Makrela na gril s jablkovým šalátom a ríbezľami

30min

Príprava pokrmu

Jablká, stopkový zeler a buľvu zeleru nakrájame na menšie kocky. V miske zmiešame majonézu, dijonskú horčicu, grécky jogurt alebo kyslú smotanu, med, citrónovú šťavu a štipku soli. Dresing zmiešame s nakrájanou zeleninou. Na grile či panvici s olivovým olejom osmažíme makrely na gril Nowaco cca 4 minúty z každej strany, dochutíme soľou a korením. Servírujeme so šalátom, džemom, ozdobené čerstvými ríbezľami.

suroviny

  • 2 porcie, 30 minút
  • 2 makrely na gril Nowaco
  • 3 jablká (Granny Smith)
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 1 buľva zeleru
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1 lyžica medu
  • čerstvé ríbezle na ozdobu
  • 1 lyžica ríbezľového džemu
  • šťava z polovice citróna
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ, korenie

Produkty použité v tomto recepte

Makrela 900 g