Filety z lososa necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Rúru predhrejeme na 190 °C, teplovzdušnú na 170 °C.
Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu a vložíme do nej špagety. Premiešame a varíme podľa návodu na obale. V malom kastróliku povaríme krevety cca 4 minúty. Mrazenú brokolicu povaríme 2 minúty, aby skrehla a zachovala si sviežu farbu.
Príprava bešamelu: Rozpustíme maslo a pridáme múku. Keď sa maslo s múkou spojí, pridáme za stáleho miešania mlieko, kým omáčka nezhustne. Hotový bešamel zmiešame s mascarpone alebo smotanou, pridáme cestoviny, krevety, osolíme a okoreníme. Na dno pekáča položíme osolené a okorenené filety z lososa a pečieme cca 20 minút.
Upečeného lososa servírujeme so smotanovými špagetami a brokolicou.
Bidfood Slovakia s.r.o
Piešťanská 2321/71
Nové Mesto nad Váhom
915 01