Losos gorbuša so špagetami a krevetami

kategórie:

45min

Príprava pokrmu

Filety z lososa necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Rúru predhrejeme na 190 °C, teplovzdušnú na 170 °C.

Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu a vložíme do nej špagety. Premiešame a varíme podľa návodu na obale. V malom kastróliku povaríme krevety cca 4 minúty. Mrazenú brokolicu povaríme 2 minúty, aby skrehla a zachovala si sviežu farbu.

Príprava bešamelu: Rozpustíme maslo a pridáme múku. Keď sa maslo s múkou spojí, pridáme za stáleho miešania mlieko, kým omáčka nezhustne. Hotový bešamel zmiešame s mascarpone alebo smotanou, pridáme cestoviny, krevety, osolíme a okoreníme. Na dno pekáča položíme osolené a okorenené filety z lososa a pečieme cca 20 minút.

Upečeného lososa servírujeme so smotanovými špagetami a brokolicou.

suroviny

  • 500 g Lososa gorbuša Nowaco MSC
  • 350 g Brokolice Nowaco
  • 150 g Kreviet vylúpaných, predvarených Nowaco
  • 250 g špagiet alebo pappardelle
  • 20 g masla
  • 20 g hladkej múky
  • 600 ml mlieka
  • 100 g smotany na šľahanie alebo mascarpone
  • 50 g syra cheddar
  • soľ
  • čierne korenie

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g

Brokolica ružičky 350 g