Losos gorbuša s prílohovou zeleninou a omáčkou beurre blanc

30min

Príprava pokrmu

Lososa osolíme a opečieme na masle z oboch strán pár minút. Prvé opekáme kožou dole. Prílohovú zeleninovú zmes Nowaco uvaríme v osolenej vode. Po uvarení zmiešame s trochou masla a dochutíme soľou a korením. Najemno nasekanú šalotku zalejeme citrónovou šťavou, vínom a vývarom. Okoreníme a necháme trochu vyvariť. Pridáme postupne maslo a vždy rýchlo zamiešame. Podávame s lososom a zeleninou.

suroviny

  • 2 porcie, 30 minút
  • 1 balenie Lososa gorbuša Nowaco s kožou
  • 1 balenie mrazenej prílohovej zeleninovej zmesi Nowaco
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • Na omáčku:
  • 250 ml bieleho vína
  • 325 ml vývaru (ideálne rybieho)
  • šťava z polovice citróna
  • 5 šalotiek
  • korenie
  • 225 g studeného masla

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g

Prílohová 350 g