Kurací steak s kukuričnou kašou

30min

Príprava pokrmu

V hrnci rozohrejeme 30 g masla. Pridáme rozmrazenú kukuricu a necháme restovať cca 6–7 minút. Potom zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme a varíme 10 minút. Kuracie prsia osolíme zo všetkých strán a restujeme na rozpálenej panvici s olejom 5 minút. Pridáme 20 g masla, tymian, korenie a ešte cca 4 minúty opekáme. Hotové prsia zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odpočinúť.

Kukuricu rozmixujeme a postupne pridávame smotanu a zvyšok masla. Podľa chuti dosolíme. Kukuričnú kašu podávame s kuracími prsiami a ozdobíme horčicou a popcornom.

suroviny

  • 2 porcie, 30 minút
  • 2 kuracie prsia
  • 1 balenie mrazenej kukurice Nowaco
  • 50 g hrubozrnnej horčice
  • 150 ml smotany na varenie
  • 500 ml mlieka
  • 150 g masla
  • čerstvý tymian
  • 10 ml slnečnicového oleja
  • soľ, korenie
  • popcorn na ozdobu

Produkty použité v tomto recepte

Kukurica 350 g