Šalotku nakrájame najemno a cesnak na plátky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a cibuľu na ňom necháme za častého miešania do sklovita spolu s cesnakom. Prisypeme suchú ryžu a zľahka orestujeme, aby sa celá obalila olejom a zatiahla sa. Prilejeme biele víno a za stáleho miešania necháme vypariť. Potom vždy zalejeme dvoma naberačkami vývaru, premiešame, priklopíme pokrievkou a necháme dusiť. Ryžu treba veľmi často miešať. Opakujeme až do stavu, keď je ryža krémová, ale pevná na omak.
Medzitým si pripravíme hráškové pyré. Vývar privedieme do varu, prisypeme mrazený hrášok Nowaco, prilejeme biele víno a varíme cca dve minúty. Potom rozmixujeme. Do hotového rizota pridáme maslo, nastrúhaný syr, mrazený hrášok Nowaco a hráškové pyré. Dôkladne premiešame. Na tanieri ozdobíme klíčkami hrášku a môžeme podávať.
Bidfood Slovakia s.r.o
Piešťanská 2321/71
Nové Mesto nad Váhom
915 01