Krémové hráškové rizoto

1h0min

Príprava pokrmu

Šalotku nakrájame najemno a cesnak na plátky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a cibuľu na ňom necháme za častého miešania do sklovita spolu s cesnakom. Prisypeme suchú ryžu a zľahka orestujeme, aby sa celá obalila olejom a zatiahla sa. Prilejeme biele víno a za stáleho miešania necháme vypariť. Potom vždy zalejeme dvoma naberačkami vývaru, premiešame, priklopíme pokrievkou a necháme dusiť. Ryžu treba veľmi často miešať. Opakujeme až do stavu, keď je ryža krémová, ale pevná na omak.

Medzitým si pripravíme hráškové pyré. Vývar privedieme do varu, prisypeme mrazený hrášok Nowaco, prilejeme biele víno a varíme cca dve minúty. Potom rozmixujeme. Do hotového rizota pridáme maslo, nastrúhaný syr, mrazený hrášok Nowaco a hráškové pyré. Dôkladne premiešame. Na tanieri ozdobíme klíčkami hrášku a môžeme podávať.

suroviny

  • 6 porcie, 60 minút
  • Hráškové pyré
  • 250 g Hrášok Nowaco
  • 0,5 dl bieleho vína
  • 250 ml zleleninového vývaru
  • korenie
  • klíčky hrášku na ozdobenie
  • Rizoto
  • 400 g ryže Arborio
  • 50 g masla
  • 40 g parmezánu
  • 60 g mrazeného hrášku Nowaco
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1,5 dl bieleho vína
  • 1 šalotka
  • olivový olej

Produkty použité v tomto recepte

Hrášok 350 g