Hovädzí steak s hubou portobello, šalátom a americkými zemiakmi

30min

Príprava pokrmu

Huby portobello očistíme a na vonkajšej strane narežeme do mriežky. V rozpustenom masle rozmiešame hubové korenie a huby ním potrieme. Grilujeme z oboch strán. Medzitým si okoreníme steaky soľou a korením a necháme chvíľu odležať.

V hrnci rozpálime olej a vyprážame americké zemiaky Nowaco dozlatista. Polníček opláchneme, cibuľu nakrájame na kolieska, paradajky na kocky a zmiešame s listami červenej repy. Osolíme, okoreníme a pridáme olivový olej. Steaky grilujeme z oboch strán pár minút. Hotové americké zemiaky okoreníme a podávame so steakom, hubou portobello a šalátom.

suroviny

  • 4 porcie, 30 minút
  • 750 g Amerických zemiakov NOWACO
  • 4 hovädzie steaky
  • 2 lyžice korenia na americké zemiaky
  • 1 lyžica hubového korenia
  • valeriánka
  • cherry paradajky červená a žltá
  • červená cibuľa
  • listy červenej repy
  • slnečnicový olej
  • bobkový list
  • olivový olej

Produkty použité v tomto recepte

Americké zemiaky korenené do rúry 750 g

Americké zemiaky so šupkou 750 g