Hamburger s roastbeefom, grilovanou paprikou, omáčkou chimichuri, dijonskou majonézou a hranolkami NOWACO

kategórie:

1h30min

Príprava pokrmu

Mäso očistíme a vrchnú blanu narežeme na kocky. Potrieme horčicou, olejom a necháme aspoň jeden deň marinovať.
Mäso potom osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán. Pečieme v predhriatej rúre na 140 ° C cca 60 minút. Teplota mäsa by uprostred mala byť 45-55 ° C – strážime vpichovacím teplomerom. Po upečení mäso necháme 10 minút odpočinúť. Nakrájame na tenké plátky.

Medzitým, než sa mäso upečie si pripravíme omáčku chimichuri. Všetky bylinky vrátane čili papričky nasekáme najemno a cesnak prelisujeme. Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Červenú papriku nakrájame na plátky a opekáme zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olivovým olejom dozlatista. Dijonskú horčicu zmiešame s majonézou.

Hranolčeky do rúry Nowaco pripravíme podľa návodu. Bulku rozkrojíme, potrieme dijonskou zmesou, poukladáme pečenými paprikami, plátkami roastbeefu, pridáme omáčku chimichuri a listy šalátu. Podávame s hranolčekmi do rúry Nowaco.

suroviny

  • 4 porcie, 90 minút
  • Roastbeef
  • 600 g vysokej roštenky
  • 150 ml olivového oleja
  • 150 g dijonskej horice
  • korenie a soľ
  • vpichovací teplomer
  • Chimichuri
  • 1 hrsť čerstvého koriandra
  • 1 hrsť čerstvého oregana
  • 2 hrsti petržlenu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ks chilli papričky
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie
  • Olivový olej
  • Ostatné
  • 750 g hranoliek NOWACO do rúry
  • 4 hrčky na hamburger
  • čerstvý šalát
  • 2 lyžice majonézy
  • 4 lyžice dijonskej horčice
  • 1 paprika

Produkty použité v tomto recepte

Hranolky do rúry 750 g