Gratinovaný losos so zemiakmi, artičokmi a pórom

1h0min

Príprava pokrmu

Lososa osolíme a opečieme na masle z oboch strán pár minút. Prvé opekáme kožou dole. Prílohovú zeleninovú zmes Nowaco uvaríme v osolenej vode. Po uvarení zmiešame s trochou masla a dochutíme soľou a korením. Najemno nasekanú šalotku zalejeme citrónovou šťavou, vínom a vývarom. Okoreníme a necháme trochu vyvariť. Pridáme postupne maslo a vždy rýchlo zamiešame. Ihneď podávame s lososom a zeleninou.

suroviny

  • 400 g lososa gorbuša Nowaco
  • 350 g Prílohová zmes
  • 300 g zemiakov grenaille
  • 100 g nakladaných artičokov
  • 150 g póru
  • 1 l smotany na šľahanie
  • soľ, korenie
  • 3 g muškátového orieška
  • tymian čerstvý
  • 150 g strúhanky
  • 20 g petržlenu
  • 60 g masla + na pečenie
  • 50 g hladkej múky

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g

Prílohová 350 g