Filety z morskej šťuky zapečené so špargľou, hráškom, paradajkami, zemiakmi a jogurtovým dresingom

30min

Príprava pokrmu

Špargľu olúpeme, odrežeme drevnaté konce a nakrájame na väčšie kusy. Zemiaky predvaríme v osolenej vode a potom rozpolíme. Cherry paradajky rozkrojíme, 1 strúčik cesnaku nakrájame nadrobno. Zeleninu s tymiánom orestujeme na olivovom oleji. Osolíme a okoreníme. Preložíme do zapekacej misy, na zeleninu položíme filety z morskej šťuky Nowaco, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 20 minút.

V miske zmiešame jogurt s najemno nakrájanou pažítkou, pridáme nastrúhaný strúčik cesnaku a lyžicu olivového oleja. Servírujeme preliate jogurtovým dresingom.

suroviny

  • 1 balenie Filiet z morskej šťuky Nowaco
  • 2 hrsti čerstvého hrášku
  • 8 ks špargle
  • 10 grenaille zemiakov
  • hrsť cherry paradajok
  • 1 balenie bieleho jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť pažítky
  • vetvičky čerstvého tymiánu
  • soľ, korenie
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón
  • hrsť petržlenovej vňate

Produkty použité v tomto recepte

Filety z morskej šťuky Premium 350 g