Filety z Aljašky v sezamovej strúhanke s pikantnou majonézou

kategórie:

30min

Príprava pokrmu

Strúhanku zmiešame so sezamom a polovicou citrónovej kôry. Filety osušíme, osolíme a okoreníme. Obalíme v trojjobale – najskôr v múke, potom vo vajíčku s mliekom, a nakoniec v strúhanke. Vyprážame vo väčšej vrstve oleja. Ihneď po usmažení rybu vyberieme a poukladáme kúsky masla. Majonézu zmiešame s chilli vločkami, citrónovou šťavou a zvyškom citrónovej kôry. Servírujeme s varenými zemiakmi zmiešanými s pažítkou.

suroviny

  • 1 balenie Filety z Aljašky Nowaco 400 g
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • hladká múka
  • strúhanka
  • sezam
  • 1 citrón + kôra z neho
  • majonéza
  • vločky chilli (pálivá paprika)
  • zemiaky
  • pažítka
  • maslo
  • olej na vyprážanie

Produkty použité v tomto recepte

Filety z Aljašky 400 g