Filety z Aljašky so studenou paradajkovou omáčkou a bagetou

30min

Príprava pokrmu

Paradajky sparíme vo vode a potom ich olúpeme. Vyberieme stred a zvyšok nakrájame na menšie kocky. Pažítku, šalotku, estragón, petržlenovú vňať a trebuľku nakrájame najemno. V miske zmiešame paradajky, šalotku, 3 lyžice olivového oleja, biely vínny ocot, bylinky, cukor, soľ, mletý koriander, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a korenie. Filety z Aljašky Nowaco orestujeme na zvyšnom olivovom oleji. Studenú paradajkovú omáčku servírujeme s filetmi z Aljašky Nowaco as nakrájanou bagetou.

suroviny

  • 4 filety z Aljašky Nowaco
  • 2 červené paradajky
  • 1 paradajka Kumato alebo iná tmavá paradajka
  • 4 lyžice olivového oleja
  • hrsť pažítky
  • hrsť estragónu
  • hrsť petržlenu
  • hrsť trebuľky
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • štipka cukru
  • soľ, korenie
  • štipka mletého koriandra
  • 1 menšia šalotka
  • šťava a kôra z polovice citróna
  • bageta

Produkty použité v tomto recepte

Filety z Aljašky 400 g