Fašírka z filetov z Aljašskej tresky s kari omáčkou a ryžou

1h0min

Príprava pokrmu

Ryžu uvaríme podľa návodu. Filety z Aljašky rozmixujeme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a chilli. Zahustíme strúhankou a tvoríme placky. Tie opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Cuketu, papriky, cibuľu a šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Nakoniec si pripravíme karí omáčku. Na suchej panvici opečieme zeleninu, pridáme karí pastu, zázvor a zalejeme kokosovým mliekom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou a rybími fašírkami.

suroviny

  • 4 porcie, 60 minút
  • 400 g filiet z Aljašky Nowaco
  • 2 vajcia
  • olej
  • chilli
  • korenie
  • soľ
  • 2 hrsti strúhanky
  • 200 g ryže
  • 1 cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • šampiňóny
  • žltá a červená paprika
  • olivový olej
  • Na omáčku:
  • 250 ml kokosového mlieka
  • zázvor
  • soľ
  • korenie
  • 0,5 lyžice kari pasty

Produkty použité v tomto recepte

Filety z Aljašky 400 g