Bravčová kotleta na kosti so Zámockou zeleninou, jablkami a zemiakmi

kategórie:

1h0min

Príprava pokrmu

Zemiaky uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Bravčovú kotletu orestujeme na oleji cca 3 minúty z každej strany, pridáme cesnak, tymián a maslo. Kotletu zabalíme do alobalu a zľahka opečieme v predhriatej rúre pri 60 °C cca 10 minút. Do panvice nalejeme víno a necháme zľahka vypariť. Pridáme obe horčice, smotanu, dochutíme soľou a korením. Uvarené zemiaky rozpolíme a orestujeme na masle. Pridáme Zámockú zeleninu Nowaco, olúpané a na väčšie kusy nakrájané jablko a pažítku. Hotovú kotletu servírujeme so zeleninou a omáčkou.

suroviny

  • Počet porcií: 2
  • 1 balenie Zámockej zeleniny Nowaco
  • 2 bravčové kotlety
  • 1 jablko
  • 200 g grenaille zemiakov
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • pár vetvičiek tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť pažítky
  • 2 dcl bieleho vína
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • ½ lyžičky dijonskej horčice
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie

Produkty použité v tomto recepte

Zámocká 350 g