Aljašská treska s pikantnou karotkou

30min

Príprava pokrmu

Filety aljašskej tresky necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Zmiešame cesnak, soľ, nadrobno nakrájanú čili papričku a zmesou potrieme ryby. Filety rozložíme do malého pekáča tesne vedľa seba, zalejeme olejom a necháme marinovať. Rúru predhrejeme na 180 ° C a ryby v nej pečieme cca 20 min. Po upečení filety položíme na tanier a pripravíme zálievku:

Zmiešame citrónovú šťavu, cukor a vodku so 4 lyžicami horúceho výpeku z ryby. Touto zálievkou ryby prelejeme.

Príprava pikantnej karotky: V kastróle alebo grilovacej panvici na oleji opražíme mrkvu po dobu cca 6 minút. Pridáme rascu a chilli pastu. Podlejeme, osolíme a dusíme ešte 2 minúty. Nakoniec vmiešame nasekaný koriander. Servírujeme ako prílohu k aljašskej treske.

suroviny

  • 800 g Aljašskej tresky Nowaco 400 g
  • 1 balenie Mini mrkvy Nowaco
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená chilli paprička
  • 150 ml panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • trstinový cukor
  • 1 lyžica vodky
  • 2 lyžičky rímskej rasce
  • 2 lyžičky chilli pasty
  • koriander
  • soľ

Produkty použité v tomto recepte

Mini mrkva 350 g

Filety z Aljašky 400 g