Filety aljašskej tresky necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Zmiešame cesnak, soľ, nadrobno nakrájanú čili papričku a zmesou potrieme ryby. Filety rozložíme do malého pekáča tesne vedľa seba, zalejeme olejom a necháme marinovať. Rúru predhrejeme na 180 ° C a ryby v nej pečieme cca 20 min. Po upečení filety položíme na tanier a pripravíme zálievku:
Zmiešame citrónovú šťavu, cukor a vodku so 4 lyžicami horúceho výpeku z ryby. Touto zálievkou ryby prelejeme.
Príprava pikantnej karotky: V kastróle alebo grilovacej panvici na oleji opražíme mrkvu po dobu cca 6 minút. Pridáme rascu a chilli pastu. Podlejeme, osolíme a dusíme ešte 2 minúty. Nakoniec vmiešame nasekaný koriander. Servírujeme ako prílohu k aljašskej treske.
Bidfood Slovakia s.r.o
Piešťanská 2321/71
Nové Mesto nad Váhom
915 01