Aljašská treska s karfiolovou variáciou

40min

Príprava pokrmu

Karfiol rozdelíme na tri časti. Prvé dve časti naporciujeme na malé ružičky. Prvú časť karfiolu orestujeme do hneda na troche masla s olivovým olejom a tymiánom, osolíme a okoreníme. Druhú časť karfiolu nakrájame na čo najmenšie kúsky na tzv. karfiolový kuskus. Po nakrájaní dáme do misky, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Tretiu časť vrátane hlúb nakrájame na malé kúsky, ktoré orestujeme na masle cca 5 minút. Potom zalejeme mliekom tak, aby bol karfiol celý ponorený a varíme do mäkka. Uvarený karfiol scedíme a rozmixujeme dohladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame trochu masla.

Zvyšné maslo rozohrejeme na panvici a za stáleho miešania necháme pobublávať, . Odstavíme a pridáme nastrúhanú kôru z citróna. Filety z tresky osolíme, okoreníme a restujeme z oboch strán dozlatista. Potom preložíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 5 minút., Filety z tresky podávame na karfiolovom pyré posypaným pečeným karfiolom, karfiolovým kuskusom a preliate citrónovým maslom.

suroviny

  • 2 porcie, 40 minút
  • 1 karfiol
  • 2 filety Aljašskej tresky sviečkovej Nowaco
  • 200 g masla
  • olivový olej
  • mlieko
  • čerstvý tymián
  • 1 citrón
  • soľ
  • korenie

Produkty použité v tomto recepte

Treska sviečková 400 g