Losos v lístkovom ceste

1h30min

Príprava pokrmu

Filety z lososa osolíme, posypeme kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Špenát asi 3 min podusíme na lyžici bylinkového masla, osolíme a necháme vychladnúť. Listové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na veľkosť mince, nožom z neho vyrežeme obdĺžnik, ktorý bude asi o 4 cm väčší, než je veľkosť filetu. Druhú časť cesta rozvaľkáme na plát ešte o trochu väčší. Menší plát cesta položíme na plech potretý maslom a rozložíme naň polovicu špenátu tak, aby zodpovedal veľkosti lososa.

Na špenát položíme jeden filet a potrieme maslom. Naň vložíme druhý filet a pokryjeme zvyškom špenátu. Okraj spodného dielu cesta potrieme rozšľahaným vajcom a všetko prekryjeme druhým, väčším, plátom cesta. Okraje spojíme, zarolujeme a dobre pritlačíme k sebe. Ozdobíme prúžkami lístkového cesta a celý balíček dáme asi na 1 hodinu chladiť do chladničky. Elektrickú rúru predhrejeme na 220 ° C, teplovzdušnú na 200 ° C. Balíček s lososom potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry a pečieme 20-25 min dozlatista. Po upečení necháme balíček asi 5 min odpočívať, až potom krájame na jednotlivé porcie.

suroviny

  • 500 g Lososa – Filet bez kože Nowaco
  • 400 g Listového špenátu Nowaco
  • 400 g lístkového cesta Dobroty babičky Kláry
  • 1 vajce
  • 100 g masla bylinkové maslo
  • hrsť nasekaného kôpru
  • soľ
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g

Listový špenát

Špenát listový 400 g