Rybie guličky s kôprovou omáčkou

1h30min

Príprava pokrmu

Filety z morskej šťuky Nowaco rozmixujeme, pridáme mlieko, solamyl, 1 lyžicu múky, bielok, muškátový oriešok, biele korenie, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame. Zmes necháme cca 30 min odležať v chladničke. Medzitým si v osolenej vode uvaríme zemiaky. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na väčšie kusy. Z mletej ryby vytvarujeme guličku, ktorú hodíme do vriacej osolenej vody. Guličky sú hotové vo chvíli, kedy začnú plávať na povrchu. V hrnci rozpustíme maslo a zmiešame ho so zvyškom múky. Restujeme na miernom ohni cca  5-6 minút. Za stáleho miešania prilejeme vývar a privedieme do varu. Potom pridáme nasekaný kôpor, smotanu, dochutíme soľou a paprikou. Zemiaky orestujeme na oleji a môžeme servírovať.

suroviny

  • Počet porcií: 2
  • 1 balenie Filety z morskej šťuky Nowaco
  • 4 zemiaky
  • 5 lyžíc mlieka
  • 2 lyžice solamylu
  • 4 lyžice múky
  • 2 bielky
  • 2 štipky muškátového orieška
  • 2 štipky bieleho korenia
  • 3 lyžice masla
  • 0,5 l rybieho alebo zeleninového vývaru
  • 4 lyžice smotany na šľahanie
  • hrsť nasekaného kôpru
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej na restovanie

Produkty použité v tomto recepte

Filety z morskej šťuky Premium 350 g