Aljašská treska s omáčkou z prepusteného masla, píniových orieškov a šalotky

1h0min

Príprava pokrmu

Maslo necháme pomaly rozpúšťať do ľahko hnedej farby cca 30–40 minút. Potom precedíme cez sitko a plátno, alebo kus papiera, kým nebude mať zlatohnedú farbu. K šalotke pridáme pínie, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a zvyšok prepusteného masla rozpolíme a orestujeme spolu s fazuľovými strukmi Nowaco, osolíme a okoreníme. servírovaním do omáčky pridáme citrónovú kôru.

suroviny

  • Počet porcií: 2
  • 4 filety z Aljašskej tresky Nowaco
  • 2/3 kocky masla
  • hrsť píniových orieškov
  • 2 šalotky
  • ½ kg grenaille zemiakov
  • 2 hrsti fazuľových strukov Nowaco
  • 4 reďkovky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • kôra z jedného citróna
  • hrsť petržlenových listov
  • hrsť pažítky

Produkty použité v tomto recepte

Treska sviečková 400 g

Fazuľové struky rezané 350 g