Losos na pare s kuskusom a mätovou omáčkou

kategórie:

40min

Príprava pokrmu

Mlieko so smotanou zľahka osolíme a privedieme do varu. Pridáme trochu mäty, priklopíme a necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme so studeným maslom dohladka. Kuskus pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a zalejeme vývarom. Kožu lososa narežeme, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Na každý filet položíme pár lístkov bazalky a zabalíme každý zvlášť do potravinárskej fólie. Varíme v pare cca 6 minút. Zvyšnú mätu, bazalku a paradajky nasekáme nahrubo. Šalotku nakrájame najemno. Všetko zmiešame s uvareným kuskusom. Podávame s lososom preliate mätovou omáčkou a pokvapkané citrónom.

suroviny

  • 4 porcie, 40 minút
  • 1 balenie lososa Gorbuša Nowaco
  • 2 hrsti bazalky
  • soľ, korenie
  • 250 g kuskusu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička masla
  • hrsť mäty
  • 150 ml vývaru
  • 1 šalotka
  • 100 g paradajok
  • citrón

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g