Ostriežik s pečenými zemiakmi a holandskou omáčkou

40min

Príprava pokrmu

Zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Žĺtky rozmiešame s citrónovou šťavou. Maslo rozpustíme a za stáleho šľahania pomaly pridáme do žĺtkov, až nám vznikne krémová omáčka. Uvarené zemiaky nakrájame na polovice a orestujeme na jednej lyžici masla a lyžici oleja. Na druhej panvici opečieme na oleji ostrieža kožou dole. Potom rybu otočíme, pridáme lyžicu masla a tymian. Osolíme, okoreníme a polievame maslom. Orestované zemiaky servírujeme s rybou a holandskou omáčkou.

suroviny

  • 2 porcie, 40 minút
  • 1 balenie filiet Ostriežik Nowaco
  • 300 g grenaille zemiakov
  • 300 g masla na omáčku + 2 lyžice na zemiaky a rybu
  • 4 žĺtky
  • šťava z dvoch citrónov
  • soľ, korenie
  • tymian
  • olej

Produkty použité v tomto recepte

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.