Zelenina s brokolicou, bulgurom, kapary a sušenými paradajkami

30min

Príprava pokrmu

Bulgur uvaríme podľa návodu. Zeleninu s brokolicou Nowaco orestujeme na panvici s jednou lyžicou olivového oleja. Po cca 2 minútach pridáme kapary a na kocky nakrájané sušené paradajky.

V miske zmiešame zvyšok olivového oleja, šťavu z citróna a pomaranča, práškový cukor, soľ a korenie. Reďkovky nakrájame na štvrtky. Čerstvú brokolicu sparíme v osolenej vode. Bulgur zmiešame so zeleninou s brokolicou Nowaco, pridáme čerstvú brokolicu, reďkovky, prelejeme dresingom a poprípade dochutíme soľou a korením. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

 

suroviny

  • 2 porcie, 30 minút
  • 1 balenie zeleniny s brokolicou Nowaco
  • 250 g bulguru
  • 2 lyžice kapary
  • 2 lyžice sušených paradajok
  • 2 reďkovky
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 100 g čerstvej brokolice
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • šťava z jedného citróna
  • šťava z polovice pomaranča
  • soľ, korenie
  • štipka práškového cukru

Produkty použité v tomto recepte

S brokolicou 350 g