Rybia bujabéza

kategórie:

1h15min

Príprava pokrmu

V hrnci rozohrejeme olej. Pridáme nakrájaný fenikel, cibuľu, cesnak, soľ, feniklové semienka a pór. Restujeme dozlatista. Potom vložíme pretlak, paradajky nakrájané na kocky a chvíľu restujeme. Zalejeme bielym vínom a zasypeme šafranom a pomarančovou kôrou. Privedieme do varu a necháme časť odpariť. Vložíme zväzok byliniek – tymián, petržlen a bobkový list. Zalejeme vodou a varíme 40-45 minút.

Z hotového vývaru vyberieme bylinky a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme soľou, pridáme krevety Nowaco, slávky a na kúsky natrhané filé z morskej šťuky Nowaco. Ešte chvíľu povaríme a môžeme podávať.

suroviny

  • 6-8 porcií, 75 minút
  • 2 kg filé z Aljašky Nowaco
  • 200 g mrazených kreviet Nowaco
  • 300 g mušle slávky
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • 1 fenikel
  • 400 g paradajok
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1,2 l vody
  • 400 ml bieleho vína
  • pomarančová kôra
  • 1 g šafranu
  • tymián
  • stonky petržlenu
  • feniklové semienka
  • soľ
  • olivový olej
  • bobkový list

Produkty použité v tomto recepte

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.