Šalát z jarnej zmesi s alsaským dresingom

20min

Príprava pokrmu

V hrnci vyvaríme biele víno v množstve 150 ml. Potom zmiešame víno so slnečnicovým olejom, olivovým olejom, dijonskou horčicou, hrubozrnnou horčicou, medom, bielym vínnym octom, štipkou soli a čiernym korením. Zmes dôkladne rozmixujeme do hladka. Čakanku a ružičkový kel natrháme na listy, cherry paradajky rozpolíme a všetko zmiešame s rozmrazenou jarnou zeleninou Nowaco. Pridáme alsaský dresing, dobre premiešame a môžeme podávať.

suroviny

  • 2 porcie, 20 minút
  • 1 balenie jarnej zmesi Nowaco
  • 2 červenej čakanky
  • 8 cherry paradajok
  • 5 ružičkového kelu
  • 0,5 l bieleho vína
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 20 ml olivového oleja
  • 1,5 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • soľ, korenie

Produkty použité v tomto recepte

Jarná 350 g