Makrela na gril s citrónovo-zelerovým šalátom

20min

Príprava pokrmu

V miske zmiešame creme fraiche, muškátový oriešok, nasekaný čerstvý tymián, sušený cesnak, jednu lyžicu olivového oleja, med, horčicu, nasekanú pažítku, soľ a korenie. Zeler a jablká nakrájame na tenké prúžky, zmiešame s dresingom a s natrhanými šalátmi. Makrely na gril Nowaco osolíme, okoreníme a grilujeme či restujeme na panvici s olivovým olejom zo všetkých strán cca 5 minút z každej strany. Servírujeme so šalátom.

suroviny

  • 2 porcie, 20 minút
  • 2 makrely na gril Nowaco
  • 100 g zeleru
  • 100 g jabĺk
  • 100 g šalátu little gem
  • 100 g šalátu frisée
  • 100 g creme fraiche
  • 1 lyžička muškátového orieška
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1,5 lyžice medu
  • 1 lyžica pažítky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Produkty použité v tomto recepte

Makrela 900 g