FISH & CHIPS s hráškovým dipom

kategórie:

45min

Príprava pokrmu

Hrášok osolíme okoreníme a okoreníme muškátovým orieškom. Vložíme do vhodnej nádoby a roztlačíme vidličkou. Všetky ingrediencie na cesto poctivo zmiešame v miske. Miešame až tesne pred obaľovaním, aby bol efekt čo najlepší. Osušené, osolené a okorenené filé Nowaco vložíme do pripraveného cesta a usmažíme v oleji rozpálenom na cca 180 stupňov. Vyberieme a necháme odkvapkať na obrúsku. Usmažíme hranolčeky Nowaco a servírujeme spoločne s hráškovým pyré, citrónom a majonézou.

suroviny

  • 4 porcie, 45 minút
  • Ryba a príloha:
  • 400 g filé Nowaco
  • 500 g hranoliek Nowaco
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • majonéza
  • Cesto na obalenie:
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g škrobu
  • 1 malá lyžička zažívacej sódy
  • pivo podľa potreby
  • soľ
  • Dip:
  • 100 g hrášku Nowaco
  • 1 citrón
  • 20 g olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok

Produkty použité v tomto recepte

Hranolky do rúry 750 g