Pstruh pečený s bylinkovým pestom, feniklom, olivami, karfiolom veronica a cherry paradajkami

30min

Príprava pokrmu

Pesto zmiešame s maslom. Pstruha Nowaco opláchneme, osušíme, kožu narežeme na troch miestach a naplníme pestovou zmesou. Pstruha osolíme aj zvnútra. Citrón nakrájame na tenké plátky a vložíme dovnútra pstruha. Fenikel nakrájame na plátky a varíme 5-7 minút. Paradajky a karfiol nakrájame na menšie kusy a cibule na kolieska.

Na plech vyložený papierom na pečenie vyskladáme fenikel, položíme pstruha a rozložíme zvyšok zeleniny. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200 ° C cca 20 minút. Po upečení ozdobíme koriandrom a bazalkou

suroviny

  • 4 porcie, 30 minút
  • 450 g pstruha Nowaco
  • 2 ks feniklu
  • 1-2 lyžice bazalkového pesta
  • 50 g masla
  • čierne olivy
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • červená cibuľa
  • cherry paradajky
  • soľ
  • karfiol Veronica
  • 2 citróny
  • čerstvý koriander

Produkty použité v tomto recepte

Pstruh pitvaný s hlavou 500 g