Grilovaná makrela so sladkokyslou červenou repou

40min

Príprava pokrmu

Repu a cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Pridáme cesnak, pažítku, olej, med, ocot, soľ, korenie a premiešame. Necháme odležať. Makrelu opláchneme a vyfiletujeme. Potrieme maslom a osolíme. Grilujeme kožou dole cca 4 minúty a z druhej strany cca 2 minúty. Podávame s červenou repou posypané pažítkou. Môžeme doplniť varenými zemiakmi.

suroviny

  • 4 porcie, 40 minút
  • 2 balenia makrely NOWACO
  • 500 g červenej surovej repy
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 strúčik rozotreného cesnaku
  • 2 lyžice nasekanej pažítky
  • listy červenej repy
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička soli
  • korenie
  • 2 lyžice rozpusteného masla

Produkty použité v tomto recepte

Makrela 900 g