Losos s ragú zo zeleného hrášku, hráškových výhonkov a šošovice beluga

40min

Príprava pokrmu

Šošovicu uvaríme podľa návodu. Cesnak nakrájame na tenké plátky, orestujeme na olivovom oleji, prilejeme biele víno, vhodíme 60 g masla a osolíme. Hrášok a hráškové výhonky restujeme cca 2 minúty na zvyšnom masle spoločne s uvarenou šošovicou a cesnakovou emulziou. Dochutíme citrónovou šťavou, kôrou, soľou a korením. Lososa gorbuša Nowaco orestujeme cca 4–5 minút z každej strany a servírujeme spoločne so šošovicou.

suroviny

  • 2 porcie, 40 minút
  • 1 balenie Losos gorbuša Nowaco
  • 300 g hrášku
  • 100 g hráškových výhonkov
  • 200 g uvarenej šošovice beluga
  • soľ, korenie
  • 80 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • kôra z polovice citróna
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 150 ml bieleho vína

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g