Aljašská treska sviečková so šalotkou a kelom

25min

Príprava pokrmu

Listy kelu sparíme v osolenej vode cca 1-1.5 minúty a ihneď vložíme do misky s ľadovou vodou. V hrnci urobíme zápražku z múky a 20 g masla. Zalejeme vývarom, pridáme zvyšok masla, smotanu, tymián, dochutíme soľou a korením. Šalotku rozpolíme a restujeme na masle spoločne s cukrom cca 6 minút. Nakoniec pridáme balsamico, osolíme a okoreníme.

Cesnak nakrájame najemno a restujeme s kelom cca 4 minúty. Aljašskú tresku Nowaco osušíme, osolíme, okoreníme a restujeme na panvici s olivovým olejom. Hotovú Aljašskú tresku Nowaco prelejeme omáčkou a servírujeme s kelom.

suroviny

  • 2 porcie, 25 minút
  • 400 g Aljašskej tresky sviečkovej Nowaco
  • 4 šalotky
  • 100 g kel kučeravý
  • 80 g masla + na pečenie
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 10 g cukru
  • 10 ml octu balsamico
  • soľ
  • korenie
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 10 g múky
  • 20 ml smotany na šľahanie
  • 10 g olivového oleja

Produkty použité v tomto recepte

Treska sviečková 400 g