Filé z Aljašky s kokosovým mliekom a ryžou

30min

Príprava pokrmu

Ryžu uvaríme podľa návodu. Vo väčšej panvici orestujeme nakrájaný cesnak. Po cca jednej minúte pridáme kokosové mlieko, šťavu a kôru z jedného citróna, rybiu omáčku, cukor, chilli pastu a nakrájanú chilli papričku. Privedieme do varu, dochutíme soľou a korením. Filé z Aljašky Nowaco orestujeme na panvici s olivovým olejom cca 2 minúty z každej strany. Potom rybu vložíme do kokosovej omáčky, pridáme špenát a dusíme cca 10 minút. Filé servírujeme s ryžou zaliate omáčkou a ozdobené najemno nakrájanou jarnou cibuľkou.

suroviny

  • 1 balenie Filé z Aljašky Nowaco
  • 150 g ryže
  • 400 ml kokosového mlieka
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžička chilli pasty
  • 1 strúčik cesnaku
  • 0,5 vaničky baby špenátu
  • 1 chilli paprička
  • hrsť jarnej cibuľky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie

Produkty použité v tomto recepte

Filé NOWACO 400 g