Úvod Recepty Ryby Pečená makrela s tyrolskou šunkou

Recepty

Pečená makrela s tyrolskou šunkou

Postup prípravy

Makrelu opláchneme a nakrájame na asi 6 cm široké kúsky. Osolíme, okoreníme, dovnútra vložíme 1/8 olúpaného citrónu a obalíme plátkom anglickej slaninky. Postavíme do zapekacj misky, ktorú sme vymazali maslom. Pridáme varené ošúpané zemiaky nakrájané na plátky. Osolíme a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút.

 

Ingrediencie

Tip: Kliknutím na ingredienciu si môžete zaškrtnúť čo nakúpiť.

  • makrela pitvaná
  • tyrolská šunka (príp. anglická slanina)
  • citrón olúpaný
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • maslo 50 g
  • varené ošúpané zemiaky 400 g
45 min. skúsený kuchár